Leul continua sa creasca

In sedinta de tranzactionare de vineri s-a atins un curs care era greu de anticipat cu ceva timp in urma: 3,17 lei pentru un euro. Este cel mai mic curs din vara lui 2002 incoace, iar BNR da semne de ingrijoare deja fata de aprecierea puternica a leului.

Majoritatea analistilor si chiar si BNR considera ca valoarea atinsa este nesustenabila si ca leul va incepe sa dea inapoi la un momentdat, insa nimeni nu se hazardeaza sa spuna cand. Insa BNR a declarat ca vor interveni pe piata doar daca vor fi “serios ingrijorati” ceea ce se pare ca a fost interpretat ca un semnal pozitiv de unii (intrucat vineri, dupa aceasta declaratie, leul s-a apreciat cu inca 1%), mai ales ca BNR a declarat ca nu au intervenit in piata din toamna lui 2005.

Evolutia de vineri poate fi explicata si prin faptul ca vineri era ultima zi din luna cand bancile trebuiau sa-si acopere rezervele minime obligatorii si probabil cererea de lei a fost puternica si din aceasta cauza. Este de asteptat ca in aceasta saptamana leul sa se deprecieze spre valorile inregistrate in urma cu cateva saptamani.

*Nume
*Email
Website
Comentariu