Incepe o afacere cu 1.000 de euro

Exista multe persoane care au ajuns milionare in euro pornind de la investitii mici, unele chiar sub 1.000 de euro. In Statele Unite unii au ajuns chiar miliardari pornind de la o idee si o suma minima de bani. Personal am citit multe povesti de succes in afaceri, atat romanesti cat si internationale, cu persoane care au pornit de la investitii minime si au reusit sa-si construiasca o afacere solida printr-o combinatie de idei stralucite, capacitati de bun manager, perseverenta, multa munca si noroc (daca vreti sa cititi povesti de succes romanesti cel mai simplu e sa cititi Top 300 Capital, iar international cautati pe Google istoria Microsoft, Apple sau Google de exemplu). Sigur ca putine afaceri reusesc sa “dea lovitura” si sa transforme o investitie minima intr-un business de anvergura, de aceea tinta mea nu este de a va arata o cale prin care sa ajungeti milionari neaparat (desi nu este exclus!), ci un model de afacere viabil, care sa va aduca un venit lunar decent cu o investitie financiara mica.

In general cu 1.000 de euro este foarte greu sa deschideti o afacere care sa se bazeze pe productie, intrucat majoritatea afacerilor de acest fel presupun un spatiu predestinat, aparatura de multe ori scumpa, etc. (exista bineinteles exceptii, gen manufactura, software sau alte produse unde primeaza drepturile de autor). Deasemenea, in cele mai multe cazuri, 1.000 de euro nu este suficient nici pentru a deschide o afacere clasica in domeniul comertului din cauza aceleiasi limitari care apar la asigurarea unui spatiu, cumpararea marfii initiale, casa de marcat, etc. Cel mai accesibil domeniu unde se pot porni afaceri cu sume mici de bani este cel al serviciilor, unde aveti foarte multe posibilitati de a reusi: servicii de consultanta (contabila, financiara, IT, juridica, etc), servicii de tip service (reparatii electronice/electrocasnice, ceasuri, calculatoare, diverse aparaturi), firme de curatenie, paza, instalare diverse aparaturi, training, publicitate, amenajari, etc. Piata de servicii in Romania este in plina dezvoltare, iar firmele care ofera servicii de calitate sunt destul de putine inca.

Cel mai bine este sa va ganditi ce v-ar placea sa faceti (preferabil un domeniu in care sa aveti pregatire/experienta) si sa studiati concurenta din domeniul respectiv si posibilitatile dumneavoastra de a oferi servicii mai bune sau mai competitive. Daca pentru a incepe afacerea trebuie sa va lasati de serviciul actual, adunati intai o suma de bani care sa va asigure cheltuielile pe cateva luni de zile (recomandat cam 6 luni), in caz ca afacerea nu da “roade” imediat. Deasemenea tineti cont de partea juridica a afacerii - cheltuielile si durata infiintarii unei firme, persoane fizice autorizate sau asociatie familiala (in general nu ar trebui sa depaseasca 1.000 RON pentru un SRL, PFA si AF fiind mai ieftine, iar durata cateva saptamani in functie de cat de repede adunati toate actele).

O afacere moderna si cu un potential foarte bun poate fi realizarea unui site web, prin intermediul caruia sa oferiti servicii sau chiar sa faceti comert, intrucat spre deosebire de comertul clasic, nu aveti nevoie de un spatiu de depozitare/vanzare si nici nu e neaparat sa aveti un stoc de produse si mai multi vanzatori. Un astfel de site poate fi administrat de acasa prin intermediul internetului, iar daca vindeti anumite produse acestea pot fi livrate printr-o firma de curierat sau prin Posta Romana. Banii ii puteti incasa online de pe un card bancar, la livrarea produsului sau prin ordin de plata (in functie de bugetul si profilul afacerii). Tot ce trebuie sa faceti este sa gasiti un segment de piata cu potential si sa contactati o firma de webdesign pentru a va asista in gasirea solutiei potrivite si implementarea ei. Chiar si promovarea unei astfel de afaceri se face de obicei online, cu ajutorul motoarelor de cautare, schimburilor de linkuri sau a campaniilor de publicitate online.

Ca si in alte investitii, timpul este un factor esential si in cazul unei afaceri personale - demararea ei la momentul potrivit, rabdarea pentru a obtine rezultatele dorite sunt esentiale, dar si munca sustinuta, reinvestirea profitului pentru a creste afacerea, dezvoltarea capacitatilor dumneavoastra de managment si marketing.

catalin
June 6th, 2007 8:41 pm

Chiar sunt singurul vizitator pe site-ul asta nearanjat in ultima perioada de timp…….:))

Dan Chiriac
June 6th, 2007 10:34 pm

Nearanjat? Si nu esti singurul, mai sunt cam aproximativ 100 de vizitatori pe zi

noty
July 7th, 2007 6:55 pm

deci..aceatsa este o prezentare superprimitiva…man…suntem mult trecut de nivelul asta

Dan Chiriac
July 9th, 2007 11:13 am

Pai sunt inca destui care nu au sa investeasca mai mult de 1000 de euro intr-o afacere. Si se pot face afaceri pornind si de la 1000 de euro (sau mai putin). Nu e usor, esti mult limitat ca si optiuni, insa se poate. Stiu ca nu am dat prea multe idei de afaceri in articol, ci am enumerat pe scurt doar cateva care pot fi pornite cu o suma de genul asta.

alex
November 26th, 2007 7:24 pm

este dificil sa incepi o afacere cu doar 1000 euro,insa nu e imposibil. eu am incercat cu mult mai putin si se poate.nu am sa spun c afacere,insa este una legala si castigurile se pot inmulti prin reinvestirea profitului sau a unei parti din profit.
asadar,se poate.insa e foarte greu.spor la toata lumea!

March 23rd, 2008 10:47 pm

as vrea mai multe idei si daca se poate si exemple, pentru ca eu le consider constructive pentru tineri initiatori in afaceri

March 25th, 2009 1:23 pm

cu 1 mie d euro poti investi intro ferma de iepuri kre nu necesita o investite mare.citeste si o sa vezi k am dreptate

mmm
March 8th, 2012 1:11 pm

Idei de investitie sau afacere, pentru cei ce sunt interesati sa investeasca bani in care in termen scurt isi scot banii investiti si profit chiar…. si nu este vorba de sume mari. Pt cei interesati
sa ma contacteze.
Nici eu nu am crezut pana nu am incercat:)

id:mmm2011ro
email:mmm2011ro@gmail.com

FICU
May 31st, 2012 10:27 am

CHIAR NUMI POT DA SEAMA CE POTI FACE CU 1000 DE EURO

*Nume
*Email
Website
Comentariu