Economia “duduie” din nou

Luna februarie a adus o crestere economica nesperata, de 10,2% fata de februarie 2006, in conditiile in care estimarile erau de 6,6% iar estimarile de crestere economica pentru intreg anul sunt de 4,7%. Si luna ianuarie a fost peste estimari, insa cresterea a fost doar jumatate din cea a lunii februarie.

In continuare domeniul constructiilor este locomotiva economiei, inregistrand o crestere de 28,6% in conditiile in care luna februarie a fost suficient de calduroasa pentru a favoriza cresterea acestui domeniu (raportat la anul trecut). Si industriile care produc bunuri de larg consum au inregistrat cresteri bune, de 16,2%, cererea pietei pentru astfel de produse fiind in crestere. Totusi, cifra de afaceri a comertului cu amanuntul a scazut pentru prima data in ultimii patru ani cu 4,8%.

Salariul mediu net a crescut cu 23% fata de februarie 2006, datorita atat cresterii salariului minim pe economie, cat si unei tendinte tot mai vizibile de crestere a salariilor.

April 8th, 2007 11:54 pm

Duduie, dar banii care vin se duc in conturi, pe sterilizari sau se intorc de unde au venit. Nu prea finanteaza, si asta o sa se vada.

*Nume
*Email
Website
Comentariu