Alumil intra in forta la BVB

Ieri, in prima zi de prezenta la bursa a actiunilor Alumil, cotatiile au crescut fata de pretul din oferta initiala cu 95%, atingand in anumite momente si peste 100%. Pretul la care au fost cumparate actiunile in urma cu 4 luni a fost de 4,6 lei/actiune, iar ieriĀ in prima zi la bursa pretul a variat intre 8.3 si 9.25 lei, inchizand ziua la 9 lei/actiune.

Volumul tranzactiilor a fost deasemenea spectaculos, inregistrand o valoare totala de 31 de milioane de lei, adica mai mult de o treime din tranzactiile totale de la BVB. BET-C, indicele care cuprinde toate actiunile de la BVB a atins o noua valoare istorica crescand cu 1,72%.

Cresterea puternica a titlurilor Alumil a depasit asteptarile analistilor, care aveau o tinta de pret de 7 lei/actiune (cei optimisti) iar in aceste conditii jumatate din cei care au cumparat in decembrie si-au vandut actiunile chiar in prima zi.

Compania estimeaza pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri cu 12-15% si un profit comparabil cu cel de anul trecut, care a fost de 3.9 milioane euro, mai mare cu 43% ca in 2005. Dividendul propus pentru anul 2006 este de 0.36 lei/actiune.

Vali
April 19th, 2007 3:28 pm

cum anticipezi evolutia actiunilor alumil, avand in vedere ca pe fondul scaderii generalizate au crescut, pe perioada urmatoare

April 20th, 2007 4:08 am

Cred ca e prea devreme pentru a anticipa trenduri dupa doar 4 zile la bursa. Iar instabilitatea politica din perioada urmatoare face ca orice anticipare a unui trend bursier sa fie si mai complicata.

*Nume
*Email
Website
Comentariu