Tranzactii pe Bursa de la Viena

Una dintre companiile importante de brokeraj, Vanguard, a anuntat lansarea unei platforme online de tranzactionare pe Bursa de la Viena. Vanguard este printre pionierii tranzactionarii online pe bursele din Romania si dupa cativa ani de tranzactionare online au introdus la sfarsitul anului trecut o platforma de tranzactionare pe bursa bulgareasca, iar incepand cu aceasta saptamana exista si posibilitatea de a tranzactiona online pe Bursa de la Viena.

Bursa de la Viena are o lichiditate de aproximativ zece ori mai mare ca cea de la Bucuresti, printre companiile listate numarandu-se Erste Bank, OMV Group, Raiffeisen International, Wienerstaedtische, multe dintre companiile listate la Viena avand afaceri si in Romania.

Platforma de tranzactionare online a Vanguard va ofera cotatii in timp real, calcularea portofoliului, vizualizarea de stiri legate de companiile listate, alerte prin email si SMS in functie de anumiti parametrii de tranzactionare. Comisioanele sunt mai mici decat cele practicate pentru tranzactiile pe bursele romanesti, ajungand pana la 0,3% din valoarea tranzactiei (pentru tranzactii de valoare mare intrucat exista un comision minim de 14 euro per tranzactie). Suma minima pentru deschiderea unui astfel de cont este de 10.000 RON.

February 16th, 2007 3:16 am

Interesant subiectul noilor deschideri pentru tranzactionat online afara. Ai idee cumva cum ar putea cineva proceda pentru a tranzactiona online pe bursele din China si India ( nu de alta dar acolo am remarcat aprecierile cele mai remarcabile)?

February 16th, 2007 3:52 am

Exista companii care tranzactioneaza pe diverse piete de ceva vreme, de genul Londra sau New York (WBS e una din ele). Insa pentru China si India nu prea cred sa fie. Si in Bulgaria sunt aprecieri bune (mai bune ca la noi) si poti tranzactiona pe Vanguard. M-am gandit si eu la un momentdat dar parca e prea complicat pentru ca informatiile sunt evident mai putine … macar aici stii cam cu ce se mananca fiecare companie in care vrei sa investesti (sau poti afla usor)

*Nume
*Email
Website
Comentariu