Transgaz vrea 63,5 milioane de euro de la investitori

Oferta publica de la Transgaz Medias este tot mai aproape de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) dupa ce actionarii au aprobat oferta publica si pretul pe actiune la Adunarea Generala a Actionarilor care a avut loc in 17 octombrie. Astfel, oferta va cuprinde 1,17 milioane de actiuni la un pret de 57 de euro (transformata in lei la cursul zilei cand va fi depus prospectul final la CNVM). Pentru un pachet de 10% din Transgaz se asteapta incasarea a 63,5 milioane de euro de la investitori.

La sfarsitul primului semestru, profitul net al Transgaz S.A. era de 101,06 milioane de lei, adica aproximativ 30 de milioane de euro.

Derularea acestei oferte este estimata pentru luna noiembrie a acestui an, aceasta fiind dealtfel printre putinele oferte publice initiale interesante din acest an (daca nu chiar singura).

October 24th, 2007 5:14 am

@Dan - Sunt curios ce prognostic imi dai despre cursul la care se vor putea cumpara actiuni Transgaz in prima zi de dupa suprasubscriere.

October 24th, 2007 5:35 am

Sa vedem intai cu cat se suprasubscrie :) Ce mi se pare interesant si totodata un pic ciudat la compania asta e ca are o marja de profit foarte buna. Asta mi se pare neobisnuit la o companie detinuta de stat in principal (85% e detinuta de Ministerul Economiei si 15% de Fondul Proprietatea) pentru ca e greu sa mai cresti marja de profit cand deja e pe la 25-30% (parca cam atata e). Insa cifra de afaceri e in crestere iar asta inseamna automat si profituri mai mari la aceiasi marja a profitului. Probabil va merge cam pe scenariul Transelectrica, va intra cu 50% peste pretul de achizitie si apoi va continua sa creasca incet si sigur odata cu cresterea cifrei de afaceri. Ce nu prea imi place e pretul actiunii, care o sa fie in jur de 200 RON in oferta … prefer actiunile de valoare mai mica. Dar asta e un inconvenient minor. Probabil ca voi lua in considerare investitia in actiuni Transgaz daca voi avea bani disponibili.

din ovidiu
October 28th, 2007 6:40 pm

as dorii sa cumpar cateva acctiuni la Transgaz online daca se poate va rog sa imi comunicati va multumesc

October 28th, 2007 8:13 pm

Transgaz inca nu este pe bursa, urmeaza sa apara o oferta publica initiala probabil prin luna noiembrie si dupa inca cateva luni va aparea si pe bursa. Daca vrei sa cumperi actiuni la oferta publica initiala adreseaza-te unei societati de brokeraj. Daca vrei sa faci totul online cauta o societate care are tranzactionare online cum ar fi www.vanguard.ro, www.ssifbroker.ro sau www.intercapital.ro (sau altele)

Vali
November 23rd, 2007 12:56 pm

As dori informatii legate de per, valoare nominala pe actiune etc la Transgaz. Multumesc

December 25th, 2007 12:05 pm

pretul actiuni transgaz va ajunge la 800 ron din cauza profitului imens care va fi si din cauza cresterii pretului la gaze in 2008 2009 pret estimativ profit per actiune egal cu 10 euro inmultit cu 30 ani da o suma frumusica la multi ani si profit cit mai mare la anul sa fiti cu totii sanatosi si cu ochii pe bursa

December 25th, 2007 12:17 pm

actiunile sif vor creste in prima parte a lunii pina la o valoare de peste 125000 de puncte dupa care pina in mai iunie vor scadea putin cite putin la valoarea de 85000 puncte se vor reface toate trendurile si va incepe marea crestere fiind un an bun agricol inflatia va fi de 4.5 la suta iar dobinzile vor scadea pe parcursul anului viitor pina la un 2.75 la suta profiturile companiilor va fi cel mai mare din ultimii 25 de ani dividentele vor vi bune iar cresterea bursiera va fi continua pina in 2012 cu mici reveniri de scurta durata iar cresterea economica va fi de 9.5 la suta pa

*Nume
*Email
Website
Comentariu