Transelectrica, pe bursa cu doua saptamani intarziere

Desi in prospectul initial se preciza ca astazi, 7 august, va fi prima zi a societatii Transelectrica la Bursa de Valori Bucuresti, directorul BVB, Stere Farmache, a precizat ca va exista o intarziere a listarii intrucat nu s-au indeplinit inca toate conditiile. Oficiali ai Transelectrica informeaza ca aceasta amanare este in principal urmare a intarzierii organizarii Adunarii Generale a Actionarilor, care a avut loc in 26 iulie in loc de 20 iulie cum era stabilit initial. Ei estimeaza ca societatea va intra la tranzactionare pe BVB in jurul datei de 20-25 august 2006.

Daca Transelectrica va avea o lichiditate buna, ar putea fi inclusa in indicele BET, precizeaza oficiali din conducerea BVB.

Oferta publica initiala a avut loc in perioada 14-28 iunie 2006 si a fost un real succes, fiind suprasubscrisa de peste 6 ori. Printre investitorii persoane juridice in Transelectrica se numara SIF-urile, societati de asigurari, banci, SSIF-uri, fonduri mutuale. S-a scos la vanzare un pachet de 7,32 milioane de actiuni, la un pret de 16,8 lei/actiune.

Tinand cont de nivelul de suprasubscriere si de identitatea celor care au investit in aceasta societate cu ocazia acestei oferte initiale, putem spune ca aceasta listare este asteptata cu mare interes la BVB, insa va trebui sa mai asteptam inca aproximativ doua saptamani pentru a vedea daca asteptarile investitorilor se vor confirma (adica in primul rand un pret initial care sa ofere un profit semnificativ fata de pretul de oferta).

*Nume
*Email
Website
Comentariu