Salariatii Petrom vor putea cumpara actiuni la 40% din pret

Ministerul Economiei a elaborat un proiect prin care prevede ca aproximativ 8% din actiunile SNP Petrom sa fie vandute direct salariatilor companiei la un pret de 0,2158 RON/actiune, acelasi pret cu cel platit de OMV in momentul privatizarii.

Orice persoana care are sau a avut calitatea de salariat al Petrom oricand in perioada 1997-2004 (adica de la infiintare pana la transferul titlului de proprietate) va putea cumpara actiuni la acest pret special. Acest drept il vor avea doar cei care au fost salariati oricand in aceasta perioada si nu va putea fi transmis mostenitorilor legali sau in alt mod.

Ultimul pret pentru o actiune SNP Petrom a fost de 0,5400 RON (in data de 1 august 2006), adica aproximativ cu 250% mai mare decat pretul la care vor putea cumpara salariatii. Intrucat vor putea intra pe piata un numar mare de actiuni cumparate la un pret mic, acest lucru va putea determina o scadere temporara a acestor titluri, cel mai probabil dupa ce vor incepe primele vanzari catre salariati in ideea ca acestia ar putea vinde imediat actiunile in piata daca nu vor exista anumite restrictii (desi acest lucru este cunoscut de mult timp si de aceea se poate ca acest titlu sa fie deja la un pret mai mic din aceasta cauza).

Coyote Ugly
August 2nd, 2006 10:49 am

” Acest drept il vor avea doar cei care au fost salariati oricand in aceasta perioada si nu va putea fi transmis mostenitorilor legali sau in alt mod.” - Nu inteleg fraza asta mai ales ca pe RealitateaTV au anuntat ca titlurile vor putea fi trasmise mostenitorilor

adi
August 3rd, 2006 1:51 pm

Titlurile da. Se vor mosteni.
Dar dreptul de a cumpara alte titluri…probabil ca nu.

August 3rd, 2006 11:51 pm

Sunt deacord cu Adi … asa am inteles si eu ca dreptul nu se mosteneste … titlurile bineinteles ca se pot mosteni ca orice alt titlu (dar asta inseamna ca initial un salariat sau fost salariat sa beneficieze de dreptul de cumparare)

dan
August 16th, 2006 3:46 pm

cred ca se refera la persoanele decedate, mostenitorii acestora nu vor putea cumpara actiuni in numele decedatului

August 25th, 2006 1:11 am

Da, Dan are dreptate, se referea la mostenitori care nu pot cumpara pt cel decedat - atata tot

*Nume
*Email
Website
Comentariu