Proiectul de fuziune Broker Cluj aprobat de AGA

Vineri a avut loc Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) companiei de brokeraj Broker SA Cluj-Napoca. In cadrul adunarii a fost aprobat de actionari proiectul de fuziune cu HTI Valori Mobiliare, Transilvania Capital si CRI Investco, insa fuziunea cu Transilvania Capital e foarte probabil sa nu se mai realizeze intrucat exista neintelegeri legate de evaluarea companiei (Transilvania Capital nu este deacord cu valoarea evaluarii facute de compania Darian, valoare aprobata insa de AGA Broker). In cazul in care nu se va ajunge la o intelegere (ceea ce e foarte probabil), proiectul de fuziune va continua doar cu celelalte doua companii, care vor trebui si ele sa voteze in cadrul AGA in favoarea proiectului de fuziune.

Proiectul de fuziune prevede majorarea capitalului social al Broker Cluj cu 15,5 milioane de lei prin emiterea a 31 de milioane de actiuni cu valoarea nominala de 0,5 RON care ar urma sa fie transferate societatilor absorbite. Dupa realizarea acestei operatiuni (estimata a fi realizata pana in iunie) va avea loc o noua majorare de capital social prin incorporarea profitului pe anul trecut a societatii Broker si a societatilor cu care va fuziona la care se adauga rezerve si prime de emisiune, metoda folosita fiind acordarea de actiuni gratuite. Pe ansamblu, actionarii vor primi aproximativ 54 de actiuni noi la fiecare 100 de actiuni detinute. Astfel, cele doua mariri succesive de capital vor dubla practic capitalul social de la 54,6 milioane RON la aproximativ 108 milioane RON.

Tinta de profit pentru 2007 a fost stabilita la 30,5 milioane lei (brut), dupa ce anul trecut profitul net a fost de 18,7 milioane lei la Broker Cluj si 25,1 milioane (net) cumulat impreuna cu cele doua societati care vor fi absorbite. Tinta de profit pare modesta in conditiile in care se vor cumula si profiturile celor doua societati absorbite, insa Broker Cluj ne-a obisnuit cu depasiri ale tintelor de profit.

*Nume
*Email
Website
Comentariu