Petrom se asteapta la o scadere a profitului

Petrom se asteapta ca in 2007 profitul si cifra de afaceri sa scada fata de anul 2006 cu 24%, respectiv 16%. Motivele acestor estimari in scadere sunt revizia de la rafinaria Arpechim, preturile mai mici inregistrate la petrol in acest an fata de anul trecut sau scaderea marjei de rafinare.

Totusi, brokerii raman relativ optimisti, amintind ca Petrom a reusit si anul trecut sa-si depaseasca estimarile initiale. Intre timp (probabil inainte de a primi estimarile Petrom de profit si cifra de afaceri pe 2007), societatea de brokeraj Vanguard a recomandat in ultima analiza cumpararea de actiuni Petrom, asteptandu-se la o evolutie pozitiva a acestui emitent in urmatoarea perioada intrucat indicatorii de profit au valori bune raportat la pretul actiunii.

Actiunile Petrom au avut o evolutie usor negativa de la inceputul anului 2007 (-0,88%) si exista voci care continua sa afirme ca evolutia slaba a pretului actiunii se datoreaza si incertitudinii legate de ce se va intampla cu pachetul de 8% din actiuni care a fost propus sa fie acordat angajatilor pentru cumparare la pret preferential si care reprezinta mai mult decat free-float-ul actual de 6% (free-float = numarul de actiuni tranzactionate la bursa - restul de 94% fiind detinute de OMV, AVAS, Fondul Proprietatea si BERD).

*Nume
*Email
Website
Comentariu