Obligatiuni Broker Cluj

Societatea de servicii si investitii financiare (SSIF) Broker Cluj S.A. are in curs de desfasurare o oferta publica primara de vanzare de obligatiuni. Valoarea unei obligatiuni este de 2,5 RON iar numarul total de obligatiuni scos la vanzare este de 10.000.000, adica o valoare totala a emisiunii de 25.000.000 RON.

Compania intentioneaza sa foloseasca aceasta suma pentru a amplifica operatiunile de arbitraj, pentru acordarea de imprumuturi clientilor care doresc sa faca operatiuni in marja si pentru alte operatiuni bursiere. Fiecare obligatiune da dreptul detinatorului de a subscrie 5 actiuni BRK la un pret special la scadenta obligatiunii care este dupa doi ani si jumatate de la data decontarii tranzactiei aferente Ofertei Publice (estimata a fi 7 februarie 2007). Astfel, un detinator de obligatiuni va putea sa subscrie actiuni BRK la scadenta la pretul mediu pe ultimele trei luni anterioare subscrierii la care se aplica un discount de 12,5%. 

Pe langa aceasta facilitate se ofera si o dobanda fixa de 6% pe an, platibila semestrial. Astfel, castigul efectiv cumulat din dobanda fixa si discount-ul oferit la eventuala subscriere de actiuni este de aproximativ 11% (am considerat pentru a simplifica calculele ca 12,5% discount pentru o detinere de 2,5 ani este aproximativ echivalent cu un castig anual de 5%). Pentru cei care nu vor sa subscrie actiuni, exista posibilitatea sa vanda bonul de subscriere pe bursa si sa pastreze doar obligatiunile.

Oferta se desfasoara in doua etape, prima aflata deja in desfasurare si adresata investitorilor care detineau la data de 15.11.2006 actiuni Broker Cluj. Acestia pot sa subscrie 0,09155 obligatiuni pentru fiecare actiune detinuta, adica 91,55 obligatiuni la 1000 de actiuni detinute la data de referinta. Aceasta etapa a inceput in 3 ianuarie 2007 si dureaza pana in 17 ianuarie 2007 inclusiv si se realizeaza exclusiv prin reteaua teritoriala a Broker Cluj. In cea de-a doua etapa obligatiunile vor putea fi subscrise de orice investitor si prin orice intermediar autorizat, fara sa mai existe conditia ca investitorul sa fi fost actionar Broker Cluj la data de referinta. Aceasta a doua etapa de subscriere va fi intre 18 ianuarie si 1 februarie 2007.

Pentru mai multe detalii accesati site-ul Broker Cluj.

*Nume
*Email
Website
Comentariu