Majorare de capital la Broker Cluj

In cadrul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) care a avut loc vineri la Cluj-Napoca s-a hotarat majorarea capitalului social al societatii cu pana la 40,4 milioane lei in doua etape: 3,64 milioane intr-o prima etapa ca urmare a fuziunii cu societatea de brokeraj Investco (a carei actionari vor primi 7,3 milioane de actiuni noi) iar restul in a doua etapa, banii folositi pentru majorare provenind din profitul net, primele de emisiune din anii precedenti, rezerve si aporturi noi de capital din partea actionarilor.

Astfel, prin incorporarea profitului, a primelor de emisiune si a rezervelor se va realiza majorarea capitalului social cu 25,09 milioane de lei, adica 50,18 milioane actiuni noi in valoare de 0,5 lei, care vor fi oferite gratuit actionarilor inregistrati la data de referinta, pentru fiecare 100 de actiuni detinute acordandu-se 43 de actiuni noi. Ca si in anii precedenti se va realiza si o marire a capitalului social prin emiterea de actiuni noi cu valoarea nominala de 0,5 lei care vor putea fi subscrise de actionari la un pret special de 0,75 lei/actiune, fiecare actionar avand dreptul sa subscrie 20 de actiuni noi la fiecare 100 de actiuni detinute.

Daca toate actiunile vor fi subscrise, capitalul social al Broker Cluj va ajunge la 95 de milioane de lei. In urma cresterilor din ultima vreme, cand actiunea a ajuns pana la 3,05 lei, capitalizarea companiei a atins un nivel record de 105 milioane euro.

Profitul brut bugetat pe acest an este de 30,8 milioane lei, iar in primele 5 luni compania a realizat mai mult de jumatate din profitul propus, adica 17,6 milioane lei (iar profitul bugetat a luat in considerare si aportul pe care il va aduce noua companie cu care fuzioneaza, dar si costurile fuziunii).

aurel radis
August 28th, 2007 10:39 am

as vrea sa stiu in ce perioada se pot cumpara actiunile preferentiale

August 28th, 2007 2:00 pm

28 aug - 27 sep 2007

*Nume
*Email
Website
Comentariu