Listarea Alumil se apropie

Listarea producatorului de profile de aluminiu Alumil Rom Industry a primit aviz favorabil din partea comisiei de cotare a Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Intrarea la tranzactionare a companiei s-ar putea chiar si in urmatoarea saptamana, mai fiind necesara doar o decizie din partea consiliului BVB care se intruneste saptamana viitoare.

Titlurile companiei se vor tranzactiona la categoria a doua a BVB si vor avea simbolul ALU. Listarea companiei este asteptata cu interes de investitori, care in decembrie au suprasubscris oferta publica initiala de 16,46 ori la un pret de 4,6 lei. Pachetul de actiuni oferit in cadrul ofertei publice initiale a fost de 6,25 milioane de actiuni, insa cererea a fost pentru peste 100 de milioane de actiuni.

Procedurile de listare au fost intarziate intrucat CNVM a deschis o ancheta pentru a vedea daca subscrierile au fost facute corect, sanctionand pana la urma cateva firme de brokeraj pentru nerespectarea procedurilor.

Compania Alumil Rom Industry este o filiala a unui grup european important in domeniul fabricarii de profile de aluminiu, Alumil Mylonas.

*Nume
*Email
Website
Comentariu