Inca sapte zile de bursa anul acesta

Anul acesta Bursa de Valori Bucuresti intra in vacanta ceva mai repede ca de obicei, ultima zi de tranzactionare fiindĀ martea viitoare, 19 decembrie.

Brokerii se asteapta ca in aceste zile cei care detin actiuni sa nu fie foarte motivati sa vanda intrucat este cunoscut faptul ca in ultimii ani in ianuarie au avut loc cresteri semnificative ale cotatiilor. Un alt motiv invocat de brokeri pentru amanarea unor eventuale vanzari de actiuni pentru anul viitor poate fi si faptul ca o vanzare a actiunilor in luna ianuarie in loc de decembrie ar insemna amanarea platii impozitului datorat statului cu un an de zile (impozitul pentru tranzactiile efectuate in 2007 se plateste in 2008).

Totusi, parerea mea este ca ar putea exista o oarecare animatie pe piata intrucatĀ persoanele interesate sa subscrie la oferta Alumil (care expira in 18 decembrie) ar putea vinde alte tipuri de actiuni pentru a elibera anumite sume de bani necesare subscrierii. Deasemenea, cunoscand istoria de crestere la inceput de an a ultimilor ani, ar putea sa apara suficienti cumparatori interesati de un potential profit bun obtinut intr-o perioada scurta de timp (mai ales ca 2007 va conferi Romaniei un nou statut). Personal cred ca daca oferta de cumparare va fi buna, vor fi destui care sa vanda fara sa le pese prea mult ca vor fi impozitati in 2007 sau 2008.

*Nume
*Email
Website
Comentariu