Emisiune obligatiuni Banca Comerciala Carpatica

Banca Comerciala Carpatica este una dintre putinele banci cu capital majoritar romanesc si totodata una din cele trei banci listate la Bursa de Valori Bucuresti (indice bursier BCC, celelalte doua banci sunt BRD si Banca Transilvania). Intrucat banca are o cota de piata destul de mica (0,72%) iar politica de dezvoltare este intensiva, au lansat o oferta publica de obligatiuni in valoare de 40 de milioane de lei noi.

Pretul unei obligatiuni este de 100 RON, iar maturitatea lor este de 3 ani. Insa ceea ce atrage atentia asupra acestor obligatiuni este dobanda oferita, care este media aritmetica intre dobanzile interbancare BUBID si BUBOR la 6 luni la care se adauga 1,75%, la valorile actuale ale dobanzilor fiind de 9,57%. Aceasta dobanda este cu aproximativ 3 puncte procentuale peste media dobanzilor acordate de banci la ora actuala si cu aproximativ 2 puncte procentuale peste cea mai buna dobanda de pe piata bancara. Plata dobanzii se va face semestrial, iar pentru a asigura lichiditate crescuta se intentioneaza listarea lor pe Bursa de Valori Bucuresti.

Comparativ cu emisiunile de obligatiuni ale altor banci, obligatiunile BCC au o dobanda cu aproximativ un procent mai ridicata, iar fata de ultima emisiune de titluri de stat dobanda este cu doua puncte procentuale mai mare (asta deoarece au si un grad de risc mai ridicat fiind vorba despre o banca mai mica).

Daca doriti sa cumparati obligatiuni BCC mergeti la unul dintre sediile Bancii Comerciale Carpatica, insa trebuie sa va grabiti pentru ca perioada de subscriere expira maine (15 iunie).

June 16th, 2006 4:47 am

Tocmai am aflat ca a fost prelungita perioada de subscriere pentru obligatiuni pana la 29 iunie, deci mai aveti timp ca sa subscrieti.

*Nume
*Email
Website
Comentariu