Bursa din nou pe crestere

Dupa patru zile de scadere in care indicele BET a scazut cu aproximativ 10,5% si BET-FI cu aproximativ 14,5%, ieri indicii au inregistrat o zi de revenire, avand cresteri medii de 4%. Si de aceasta data s-a putut observa influenta burselor puternice asupra evolutiei Bursei de Valori Bucuresti (BVB), atat scaderea cat si revenirea pe crestere fiind influentata in special de evolutia bursei americane.

Intrucat am vazut ca unii investitori mai putin experimentati se sperie cand vad atatea zile de scadere consecutiva, vreau sa le “reamintesc” ca perioadele de scadere chiar de mai multe zile consecutive sunt normale si ca nu trebuie sa intre in panica. Chiar daca au “ghinionul” sa cumpere actiuni chiar inaintea unei perioade de scadere, trebuie sa inteleaga ca investitia lor este (sau ar trebui sa fie) pe termen mai indelungat si ca perioadele de scadere se compenseaza (de obicei) cu perioade de crestere, cum de altfel am avut inainte de aceste patru zile de scadere. Evolutia bursiera este greu de anticipat, iar daca bursa ar merge doar in sus atunci am avea probabil cateva milioane de investitori in Romania. Insa in momentul in care se hotarasc sa investeasca pentru ca aud la televizor ca bursa creste trebuie sa se astepte si la perioade de scadere si sa fie pregatiti sa-si asume si o potentiala pierdere.

Ca si regula generala, nu investiti pe bursa bani pe care nu va puteti permite sa-i pierdeti, iar contractarea unui credit pentru a investi pe bursa nu este recomandata investitorilor fara experienta bursiera solida (decat poate daca creditul are o valoare mica pe care investitorul isi permite sa o piarda).

*Nume
*Email
Website
Comentariu