Broker Cluj ar putea absorbi doua companii de brokeraj

Firma de brokeraj Broker Cluj este interesata de fuzionarea prin absorbtie cu alte doua companii mai mici de pe piata, HTI Valori Imobiliare si Compania Romana de Investitii Investco. Companiile se afla intr-un proces de evaluare, dupa care se va lua decizia finala in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor.

Broker Cluj se afla intr-un proces amplu de dezvoltare in mai multe etape printre care se numara deschiderea de filiale in strainatate, cresterea portofoliului de clienti romani (odata cu absorbtia noilor companii va creste si cota de piata), inceperea demersurilor pentru transformarea intr-o banca de investitii, finantarea prin emiterea de obligatiuni.

Desi este o companie dinamica si cu o lichiditate foarte buna la bursa, indicele PER (pret per profit) este inca mult sub media pietei pe domeniul financiar (12.3 anualizat pentru 2006 - mai bun decat al SIF-urilor care au indici PER anualizati pentru 2006 intre 14 si 22 si mult mai bun decat al bancilor listate care au indici PER chiar si peste 35), ceea ce o face sa fie o investitie interesanta.

Si politica de dividend (acordarea de actiuni gratuite) si de majorare a capitalului social (posibilitatea de a cumpara actiuni la pret special) fac din Broker Cluj o actiune interesanta cu un potential bun.

December 7th, 2006 7:20 pm

Interesanta analiza si cu totul de acord ca actiunile SSIF sunt recomandate de rezultatele financiare de pana azi.
Totusi trebuie sa ma intreb oare PER-ul SSIF Broker nu va avea de suferit ( si cat anume ) daca va avea de dezvoltat si noua activitate de banca de investitii, intentie despre care am citit in presa?

December 7th, 2006 8:03 pm

Nu stiu exact in ce consta planul lor de transformare in banca de investitii. Ma indoiesc ca va semana in vreun fel cu bancile normale si ca isi vor face sedii impozante in centru (apropo, sediul central din Cluj e destul de modest). Ma gandesc ca vor investi banii clientilor oferind dobanzi fixe si probabil mai bune ca a altor banci (cumva ca un fond de investitii, dar probabil cu dobanzi garantate). Sincer sa fiu, nici nu stiu ce presupune o banca de investitii, dar suna bine :) Am actiuni Broker inca de la intrarea lor pe BVB si am castigat destul de bine cu ei pana acum. Nu cred ca vor investi foarte mult in proiectul asta, mai degraba probabil in atragerea clientilor decat in sedii, personal, etc. Si in mod normal asta le va creste portofoliul de clienti semnificativ - deci dupa parerea mea nu poate fi decat ceva bun :). Iar daca profitul le va fi afectat un an-doi din cauza investitiilor dar rezultatele vor fi ca isi vor mari semnificativ numarul de clienti si cifra de afaceri … tot e bine :)

*Nume
*Email
Website
Comentariu