Baile Felix la bursa

Astazi (14 iulie) se lanseaza oficial oferta de vanzare a unui pachet de 77 milioane de actiuni emise de societatea Turism Felix SA, detinatoarea unor importante repere turistice din statiunea balneo-climaterica Baile Felix. Acest pachet de actiuni reprezinta actiuni noi, cu a caror valoare se intentioneaza a se mari capitalul social al societatii care acum este de aproximativ 20 de milioane de lei noi si este divizat in 200 de milioane de actiuni cu o valoarea nominala de 0,1 RON.

Actionarul majoritar al societatii este SIF Transilvania, care intentioneaza ca dupa aceasta marire de capital sa listeze compania de turism la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Fondurile care vor rezulta in urma majorarii de capital vor fi utilizate pentru continuarea investitiilor in aceasta statiune.

Oferta de vanzare a actiunilor se va desfasura in doua etape: prima intre 10 iulie si 8 august, in cadrul careia doar persoanele care erau inregistrate la 21 iunie 2006 ca si actionari ai societatii pot participa la marirea de capital, iar o a doua intre 9 august si 18 septembrie, in cadrul careia se vor putea subscrie actiunile ramase nesubscrise dupa prima etapa de catre orice persoana interesata. Pretul de subscriere va fi de 0,6 RON in prima etapa, fiecare actionar la data de referinta putand subscrie 0,3839 acţiuni noi pentru fiecare actiune detinuta, iar in etapa a doua pentru actiunile ramase nesubscrise va fi stabilit un pret intre 0,6 si 1,1 RON.

Intermediarul pentru aceasta subscriere va fi SSIF Broker SA Cluj-Napoca, formularele de subscriere putand fi procurate de la sediul central din Cluj-Napoca, str. Einstein, nr. 8, jud. Cluj sau de la sucursalele si agentiile din tara ale acestei societati sau de pe site-ul societatii aflat la adresa http://www.ssifbroker.ro 

Florin
March 16th, 2007 11:22 am

Are cineva ceva informatii mai recente despre TUFE? O sa aibe vreo influenta asupra pretului actiunilor faptul ca o sa intre miercuri la BVB, categoria a doua. Mi se pare o actiune interesanta, dar am reticente de incepator. As aprecia in schimb niste date mai proaspete si poate chiar o sa fac ceva “cumparaturi”.
16 Martie 2007

*Nume
*Email
Website
Comentariu