Alumil de luni la BVB

Luni va fi prima zi de tranzactionare la BVB pentru actiunile Alumil Rom Industry, a carei oferta publica initiala s-a derulat in decembrie si a fost suprasubscrisa de 16 ori.

Brokerii se asteapta la o evolutie buna a actiunilor Alumil, tinand cont de interesul pe care l-au manifestat investitorii in momentul ofertei publice initiale dar si de rezultatele si perspectivele companiei. Parerea generala este ca in prima zi pretul va creste cu 15-30% fata de pretul din oferta initiala, care a fost de 4,6 lei/actiune.

Vali
April 13th, 2007 3:29 pm

Hello… Cum ti se pare propunerea de dividend de 0.36 lei / actiune?

April 13th, 2007 5:14 pm

Nu stiam ca au propus 0.36 lei pe actiune dividend, dar daca e asa e foarte mult raportat la pretul actiunii. Nu prea da nimeni dividende de 7-8% din pretul actiunii in Romania (cel putin nu companiile mari)

Paul
April 14th, 2007 7:08 pm

As vrea sa cumpar luni actiuni Alumil. Ce parere aveti, cum vor evolua actiunile pe termen scurt? Va fi oare batalie mare pe aceste actiuni ? Vor fi suficiente actiuni la vinzare ? Cum sa procedez ca sa fiu sigur ca prind actiuni la un pret bun ?

Dan Chiriac
April 17th, 2007 10:36 am

Scuze, nu ti-am observat comentariul mai devreme. Dupa cum ai vazut pretul s-a dublat in prima zi. Mie personal, la pretul de 9 lei, Alumil nu mi se mai pare un titlu interesant. Totusi, din moment ce au fost atatia oameni care sa ofere dublu pe actiune ea ar mai putea inregistra inca cresteri insa mici. Lumea a facut analogia cu Transelectrica si au cumparat pe ideea ca va creste spectaculos insa cred ca s-a exagerat un pic cu pretul oferit, pentru ca totusi Transelectrica a avut un PER mai mic in momentul ofertei initiale.

Vali
April 17th, 2007 1:31 pm

La pretul de 9 lei , ce PER ar fi acum la ALUMIL? eventual daca poti detalia cum obtii rezultatul.. Ms

April 17th, 2007 1:52 pm

PER-ul este raportul dintre pretul actiunii si profitul net pe actiune. Se ia profitul net pe anul trecut, se imparte la numarul total de actiuni si se afla profitul pe actiune. Deci la un profit net de 13,7 mil RON si un numar de actiuni de 31.250.000 iese un profit net pe actiune de aproximativ 0,4384 lei. Daca luam pretul de 8,55 lei la cat a inchis astazi si il impartim la profitul pe actiune obtinem un PER de 19,5, iar la 9 lei pe actiune iese PER 20,5, dupa parerea mea un pic cam mare. In schimb dividendul propus pt acordare este inca bun raportat la alte actiuni de la BVB, reprezentand 4,2% din pretul actiunii

Vali
April 23rd, 2007 10:49 am

O intrebare nelegata de Alumil, dar nu am gasit topic unde sa o postez :) Cum ai aprecia faptul ca desi deficitul este enorm, presedintele suspendat, bursa creste continuu? E doar linistea dinaintea furtunii sau exista precedent inainte de data de referinta?

April 23rd, 2007 1:44 pm

Nu mi se pare ca deficitul e enorm. E in crestere intradevar, dar comparat cu Ungaria sau alte tari din zona stam bine din cate stiu eu. Chiar si SUA are o datorie externa enorma iar pentru asta e una din cele mai solide economii mondiale. Presedintele nu face legi, iar bursa poate fi afectata mai degraba de instabilitati legislative decat de instabilitati politice. Si oricum 99% ca se va intoarce la loc peste 30 de zile. Cred ca pana si strainii investitori in Romania s-au obisnuit cu viata noastra politica mai agitata … de aceea nu reactioneaza nici cum.

*Nume
*Email
Website
Comentariu