Volksbank, a treia banca cu norme noi de creditare

Volksbank este cea de-a treia banca care primeste avizul BNR pentru a introduce noi norme de acordare a creditelor, urmand ca acestea sa fie valabile de la inceputul lunii iulie. Gradul maxim de indatorare depinde de marimea veniturilor, fiind de 45% pentru familiile cu venituri de sub 350 de euro, 55% pentru venituri intre 350 si 1.249 euro si 65% pentru venituri de peste 1.250 de euro.

Ca si in cazul Alphabank si BRD, BNR a impus un nivel minim a cheltuielilor lunare, acestea urmand a fi scazute din venituri inainte de a calcula gradul de indatorare maxim posibil. Nivelul minim al cheltuielilor lunare acceptat de BNR este de 100 de euro pentru o persoana, iar pentru fiecare extra membru al familiei se adauga inca 75 de euro (deci 175 de euro pentru o familie formata din doua persoane, 250 de euro pentru o familie formata din 3 persoane, etc).

Dupa cum am precizat si in cazul celorlalte doua banci, noile norme tind sa avantajeze clientii cu salarii mari, dezavantajandu-i pe cei cu salarii mici si pastrand aproximativ aceiasi capacitate de creditare pentru cei cu salarii medii. Astfel, noile norme avantajeaza o familie formata din doi membrii doar cand venitul lunar cumulat este de peste 600 de euro.

*Nume
*Email
Website
Comentariu