Stiri economice

Asigurari:

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis ca detinatorii de polite de asigurare obligatorie auto RCA sa nu mai fie obligati sa anunte compania de la care au cumparat polita cu o luna inainte in cazul in care doresc sa cumpere noua polita RCA de la o alta companie.

Banci:

Dupa cum era de asteptat, cresterea dobanzii de interventie a BNR si mai ales marirea rezervelor minime obligatorii (pentru depozitele in lei facute de banci la BNR) au generat deja primele mariri de dobanzi la creditele in lei. BRD a majorat de curand dobanda la creditul de nevoi personale in lei Expresso Lejer cu doua puncte procentuale pana la 12,9%. Masura nu se aplica si creditelor deja acordate. Totusi, alte banci nu dau inca semnale de marire a dobanzilor la creditele in lei.

Bursa:

CCC Blue Telecom, a treia firma ca marime dintre operatorii de cablu (dupa UPC si RCS&RDS), cu o cota de piata de 6%, ar putea fi listata la BVB in curand. Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat prospectul preliminar al ofertei publice de actiuni al acestei societati, urmand ca Eldainvest, societatea de brokeraj care se va ocupa de aceasta listare, sa prezinte o oferta pentru potentialii investitori in septembrie sau octombrie.

*Nume
*Email
Website
Comentariu