Raiffeisen lanseaza creditele in franci elvetieni

Dupa ce OTP Bank a introdus in Romania creditele in franci elvetieni, cu dobanda promotionala de 4,99% (acum este de 6,5%), acum si Raiffeisen Bank vine cu un pachet de credite in franci elvetieni. Francul elvetian este renumit pentru stabilitatea sa, iar intrucat dobanda internationala este mai scazuta pentru francul elvetian decat pentru euro si dolar si bancile pot acorda credite in aceasta moneda cu dobanda mai scazuta.

Pentru creditele imobiliare sau ipotecare in franci elvetieni dobanda Raiffeisen Bank este de 4,9%, cu doua puncte procentuale mai scazuta decat la creditele in euro. Creditul de nevoi personale cu garantie imobiliara, denumit FlexiPlus, are o dobanda de 5,9%, deasemenea cu 2 puncte procentuale mai mica decat la creditele de nevoi personale in euro. Pentru aceste credite exista un comision de procesare de 2%.

Succesul creditelor in franci elvetieni a fost confirmat pe pietele din Polonia, Ungaria si Austria in ultimii ani, acest succes datorandu-se dobanzilor mici si stabilitatii fata de euro.

*Nume
*Email
Website
Comentariu