Primele rezultate pe 2006

Companii importante au inceput deja sa anunte rezultate finale sau provizorii pentru anul 2006. Cea mai mare banca din Romania, BCR, a realizat conform unor surse interne un profit de 240 de milioane de euro, cu 10 milioane sub tinta propusa de noul proprietar, Erste Bank. Totodata, nivelul activelor a crescut de la 9 miliarde de euro la sfarsitul lui 2005 pana la 12 miliarde de euro la sfarsitul lui 2006.

SIF-urile, care detin 30,12% din BCR, au reusit in general sa-si depaseasca estimarile de profit. Cele mai mari cresteri ale profitului in raport cu 2005 s-au inregistrat la SIF Banat Crisana (65,5% - 23,6 milioane euro) si SIF Oltenia (56,6% - 24,3 milioane euro). SIF Moldova a avut insa un an mai slab decat 2005, profitul fiind in scadere cu 6,4%.

Broker Cluj a reusit deasemenea o depasire destul de spectaculoasa a profitului propus pentru 2006, profitul net fiind 5,85 milioane euro fata de 4 milioane cat isi propusese la inceputul anului. Conform declaratiilor presedintelui Petru Prunea, intentia companiei este sa repartizeze intregul profit actionarilor sub forma de actiuni gratuite.

Vali
January 23rd, 2007 4:54 pm

Salut tuturor, apropo de rezultate… incep sa inteleg de ce Broker Cluj au castigat atat de mult :) Eu unul deja am pierdut anul asta o suma destul de consistenta, datorita unor evolutii neasteptate pe futures si pe BVB.. Am senzatia ca baietii aia stau frumos dimineata la o cafea si discuta ceva de genul “ce le mai facem azi ?” :)) E ok, si stiu sa accept si pierderea, sunt constient ca sunt incepator si ca trebuie sa acumulez cat mai multe informatii in cat mai putin timp, pentru a incepe sa castig. Deocamdata am observat ca castig sume mici in 4-5 operatiuni, si apoi pierd mult pe una singura (ma refer la tranzactii intraday,preferatele mele)..
As dori insa informatii referitor la situatia de azi, cand pe futures cotatia a coborat mult sub cursul BVB, situatie pe care nu stiu cum sa o intrerpretez. Cum ai putea sa o apreciezi corect? Si ce parere ai de evolutia viitoare (avand in vedere ca SIF-urile au pierdut 10% , au recuperat 3% ieri, iar azi cotatiile pe futures sunt mult sub pretul de piata)
Multumesc

January 23rd, 2007 5:42 pm

Pai anul asta deja au fost fluctuatii mari de pret pe BVB ceea ce a dus si la cotatiile pe Sibiu fluctuatii (si mai) mari. Si eu am pierdut deja pe futures o tura dar am iesit la timp se pare (ca daca nu pierdeam si mai mult :) ). Ideea e sa te gandesti ce anume gresesti de ajungi sa pierzi pe ansamblu - poate faci investitii prea riscante. Perioada de acum e foarte tulbure si futures-ul mi se pare mai riscant decat de obicei.

Parerea mea e ca spre sfarsitul zilei de azi investitorii au inceput sa afle ca chestia cu ridicarea pragului SIF la 5% e doar un zvon si ca a fost infirmat de minister si CNVM si probabil de aceea cotatiile futures sunt sub spot (totusi nu sunt mult sub spot … 2-3 bani e nesemnificativ). Asta inseamna ca investitorii de pe Sibiu se asteapta la o scadere a SIF-urilor - ceea ce ar putea duce la scaderi zilele urmatoare

*Nume
*Email
Website
Comentariu