Obligatiuni de la Banca Europeana de Investitii

Banca Europeana de Investitii (BEI) este a doua banca straina care vine cu o oferta de obligatiuni in lei, dupa cea de anul trecut a Bancii Mondiale. Oferta Bancii Europene este insa mai interesanta si ca dobanda - 7% fata de 6,5% cea a Bancii Mondiale -  precum si ca perioada: 7 ani dobanda fixa fata de 3 ani a Bancii Mondiale. In conditiile in care in urmatorii 7 ani este asteptata o scadere semnificativa a dobanzilor bancare din Romania, o dobanda fixa de 7% pe urmatorii 7 ani este foarte atractiva pentru cei care vor sa plaseze bani pe termen lung cu un grad de siguranta ridicat.

Pretul unei obligatiuni este de 100,25 RON, valoarea nominala fiind de 100 RON. Valoarea totala a emisiunii este de 150.000.000 RON, cu posibilitati de extindere pana la 300.000.000 RON. Plata dobanzii se face anual, iar rambursarea principalului la scadenta, adica dupa 84 de luni de la data decontarii ofertei. Obligatiunile vor fi listate la Bursa de Valori Bucuresti, fiind deja obtinut un acord de principiu pentru listare. Acest lucru inseamna ca practic le veti putea vinde oricand pe bursa, nefiind nevoiti sa le tineti neaparat 7 ani.

Perioada de derulare a ofertei primare de vanzare de obligatiuni este 26 aprilie 2007 - 4 mai 2007. Intermediarul ofertei va fi ABN Amro Securities Romania, distributia fiind facuta prin sucursalele ABN Amro Bank Romania.

*Nume
*Email
Website
Comentariu