Obligatiuni BCR pe 3 ani cu dobanda 7,25%

BCR va lansa miercuri 8 noiembrie o emisiune de obligatiuni cu dobanda fixa de 7,25% si o perioada de maturitate de 3 ani. Pretul de vanzare al unei obligatiuni va fi de 100 de lei, identic cu valoarea nominala, iar plata dobanzii se va face semestrial.

Valoarea totala a ofertei de obligatiuni va fi minim 200 de milioane de lei (noi) putand fi suplimentata pana la 575 de milioane. Cea mai mare parte a ofertei, adica 90%, va fi destinata investitorilor institutionali, restul ofertei fiind adresata micilor investitori, inclusiv persoane fizice.

Perioada de subscriere va fi 8-21 noiembrie, obligatiunile putand fi subscrise atat la sucursalele BCR cat si la companiile de brokeraj. Dupa perioada de subscriere, obligatiunile vor fi listate la Bursa de Valori Bucuresti, fiind deja obtinut acordul de principiu pentru listare si tranzactionare.

Avantajul unei astfel de oferte este dobanda fixa (si destul de atractiva) pe o perioada de trei ani de zile, perioada in care se estimeaza ca dobanzile bancare vor fi in scadere (chiar daca in urmatoarele cateva luni ar putea fi si mici cresteri intrucat oficiali BNR au anuntat intentia de a vota pentru marirea dobanzii de interventie). Deasemenea, intrucat obligatiunile vor fi listate la BVB ele vor putea fi valorificate si mai devreme de 3 ani de zile. Si alte banci, cum ar fi BRD si Raiffeisen, si-au anuntat intentia de a veni cu emisiuni de obligatiuni in viitorul apropiat.

*Nume
*Email
Website
Comentariu