Noile norme bancare reduc semnificativ valoarea creditului

Noile norme bancare, impuse atat de BNR cat si de criza financiara internationala, reduc semnificativ valoarea creditelor. Bancile nu mai dispun de bani multi si “ieftini”, ceea ce le permite sa inaspreasca conditiile de creditare, reducand astfel riscurile de neplata asociate unui credit. Bancile cer avansuri si garantii mai mari, iar sumele maxime acordate scad chiar si la jumatate fata de vechile conditii de creditare. Avantajate sunt persoanele care au venituri foarte mari, de peste 5000-6000 de lei, care vor putea sa aiba in general un grad de indatorare de pana in 70%, in timp ce pentru veniturile sub 3000 de lei gradul de indatorare va fi de maxim 40-50% (conditiile insa difera de la o banca la alta). Creditele cu avans zero sau avans de pana in 15% sunt pe cale de disparitie, iar garantiile imobiliare vor trebui sa fie in general in valoare de peste 130% din valoarea creditului.

Bonitatea unui client si relatia lui cu banca vor incepe sa conteze din ce in ce mai mult, cei cu un istoric bun de plata al creditelor precedente fiind avantajati. Daca nu ati avut intarzieri de plata la creditele precedente este mult mai probabil ca veti putea obtine un credit nou fata de un client nou (care nu are istoric de plati cu banca) sau care are un istoric negativ.

De asemenea, creditele in valuta vor fi mai rare, mai ales cele pe perioade mai lungi. Chiar si clientii cu venituri mari vor fi limitati ca si grad de indatorare la 50% din venituri pentru creditele in valuta pe perioade lungi.

Totusi, nu trebuie sa va alarmati ca bancile nu vor mai da credite. Chiar daca momentan bancile au acces la mai putini bani decat inainte, trebuie inteles ca principala metoda a bancilor de a face profit este prin acordarea de credite. Diferenta va fi ca bancile isi vor “permite” sa selecteze clientii mai atent, in functie de gradul de risc si venituri, si sa ceara dobanzi si garantii mai mari decat inainte. Singurul lucru pe care il puteti face in ideea de a avea acces mai usor la credite in viitor este de a avea un istoric bun de plati pentru creditele actuale (preferabil fara intarzieri), intrucat acest lucru va conta din ce in ce mai mult in viitor. De asemenea, n-ar fi o idee rea sa strangeti intai un avans semnificativ (25-30%) inainte de a solicita un credit.

July 29th, 2013 8:05 pm

Si conditiile de acordare a creditului sunt mai mari si e normal ca normele bancare sa reduca valoarea creditului doar este criza economica.

giuseppe.falcone
March 17th, 2017 2:58 pm

oferta de împrumut între special grave și cinstit de la 2000 la 2500.000
unic de 2% pe o durată maximă de 15 ani. Pentru orice interesat
vă rugăm să contactați email:giuseppe.falcone.offerta@gmail.com pentru detalii
și este gratuit, vă mulțumesc că Dumnezeu vă va ghida pentru a ne

credito locali
August 1st, 2017 5:37 pm

CREDIT PENTRU TOATE REGIUNILE DIN ȘI ROMÂNIA ITALIA.

Ai nevoie de orice tip de credit? Dacă da, atunci contactati-ne azi pentru un împrumut rapid până la 90.000 euro la o rată a dobânzii de 3%, pentru o perioadă determinată.

Contact e-mail: offertafinanzaprestito@gmail.com

Multumesc si mult noroc la toate de tine.

*Nume
*Email
Website
Comentariu