Mobile Banking

Conceptul de Mobile Banking este folosit pentru operatiunile bancare efectuate cu ajutorul telefonului mobil. Tipurile de servicii oferite in Romania sunt in general de tipul interogare sold cont bancar si in unele cazuri chiar plata unor utilitati.

Trei banci ofera aplicatii proprii pentru mobile banking: BRD, Raiffeisen si Romexterra, insa exista si alte banci care folosesc aplicatii oferite de alti dezvoltatori. Aceste trei banci ofera pe langa operatiunea de interogare a soldului din conturile curente si posibilitatea de a plati serviciile companiilor de telefonie mobila (facturi, cartele preplatite), iar Raiffeisen si Romexterra permit chiar si achitarea de facturi catre anumiti furnizori de utilitati. Clientii Raiffeisen pot afla prin intermediul unui SMS si unde se afla cel mai apropiat sediu de banca sau bancomat Raiffeisen.

Pentru interogarea soldului tot ce trebuie facut este apelarea unui numar special, informatia fiind trimisa prin SMS. Aceste SMS-uri primite au tarif special si vor fi incluse pe factura telefonica a clientului, in general pretul lor fiind intre 0,18-0,23 dolari. Daca se efectueaza si transferuri taxa pentru acestea va fi retinuta din contul bancar al clientului (0,3 euro la Raiffeisen). Raiffeisen percepe un abonament de 0,5 euro/luna pentru serviciul de mobile banking, iar Romexterra il ofera la pachet cu internet banking-ul (unde se achita o taxa de 2 euro/luna doar daca serviciul nu este folosit).

Pentru platile efectuate catre companiile de telefonie mobila (facturi, cartele preplatite) nu se percep comisioane.

*Nume
*Email
Website
Comentariu