ING introduce serviciul Plati Expres

Vi s-a intamplat vreodata sa mergeti la o banca pentru a plati o factura de utilitati dupa ora 16 si sa fiti refuzati desi banca avea program pana la ora 17 sau 18? Personal mi s-a intamplat de foarte multe ori sa vad oameni venind sa plateasca si sa fie refuzati. Niciodata n-am reusit sa inteleg de ce plata facturilor are un program diferit decat al bancii. Oricare ar fi motivul, aceasta masura loveste in client, care trebuie sa “fuga” de obicei mai repede de la servici pentru a-si plati factura. Sigur ca pentru cei care se pricep sa foloseasca cat de cat un calculator exista posibilitatea de a plati facturile pe internet, e drept, de obicei contra unui cost lunar de acces al serviciului de internet banking. Alte banci au implementat plati direct la bancomat, insa prea putine tipuri de utilitati pot fi platite asa (de obicei facturile de telefonie), iar acestea pot parea complicate pentru unii clienti, fiind nevoie de introducerea codului client si a sumei de plata (in conditiile in care multe persoane, de obicei mai in varsta, inca nu stiu cum sa-si ridice salariul de pe card sau au retineri sa o faca pentru a nu “gresi” ceva).

ING a gasit o solutie simpla si a introdus serviciul Plati Expres. Posesorii unui card ING pot merge intr-un ING Office cu factura oricand intre orele 7 si 23, iar pentru a o plati trebuie doar sa treaca cardul prin aparat si sa treaca codul de bare al facturii prin fata unui cititor de coduri de bare. Odata recunoscuta factura, aparatul va sti ce suma trebuie platita si cine este clientul de pe factura, posesorul cardului trebuind doar sa confirme tranzactia si suma introducand codul PIN al cardului. ING pretinde ca o astfel de operatiune dureaza doar 20 de secunde pentru fiecare factura platita. Sigur ca si scanatul codului de bare poate parea complicat unora (factura trebuie pozitionata cu scrisul in sus si codul de bare in dreptul marcajului), insa este oricum mai simplu decat introducerea manuala a codului client si a sumei de plata la un bancomat (dupa ce anterior trebuie sa selectezi din meniu optiunea Plata facturi, tipul facturii, etc), iar tipul de facturi care pot fi platite este mult mai variat decat la bancomatele care au optiune de plata facturi. Deci se pare ca oricare ar fi fost justificarea bancilor pentru a nu permite plata facturilor dupa ora 16, ING a gasit solutia ca acestea sa poata fi platite chiar si in weekend pana la ora 23, si in plus dureaza chiar mai putin decat plata la banca unde in afara faptului ca de obicei trebuie sa stai la coada, un om de la ghiseu nu poate face aceasta operatiune in 20 de secunde (de obicei trebuie sa dea restul, plata facandu-se cash, sa tipareasca chitanta, sa te puna sa semnezi, etc).

Cateodata stau si ma intreb de ce oare nu s-au facut lucrurile astea de mai multa vreme, dar apoi imi amintesc ca nu de mult, prin anul 2000-2001, firmele nu-si puteau depune banii in cont la unele banci decat pana la ora 13, iar Trezoreria avea program cu publicul pana la ora 12. Intre timp lucrurile s-au mai reglementat (acum in sfarsit Trezoreria are un program cu publicul decent), iar ultima data mi-am platit chiar impozitele locale la primaria Cluj-Napoca cu cardul. Chiar daca lucrurile acestea se fac in Occident de zeci de ani, este bine totusi ca lucrurile evolueaza si la noi. Sper sa avem surprize placute in curand si din partea ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca), CNAS (Casa Nationala de Asigurari de Sanatate) si a altor institutii de stat a caror program cu publicul lasa mult de dorit (sunt curios cate tari mai exista in Europa a caror institutii de stat au program redus sau chiar deloc vinerea, asta dupa ce ca si in celelalte zile e de doar 4-6 ore).

August 20th, 2008 9:25 pm

simplu si eficient, mult mai bine decat sa stai la coada la casieriile bancilor pentru a plati o simpla factura de telefon

December 11th, 2008 12:08 pm

Din pacate nu se pot plati decat vreo 4-5 feluri de facturi, adica cele de telefonie, cea de gaz + asigurarile de viata de la ING. Dar oricum metoda de plata e rapida … asteptam mai multe tipuri de facturi.

December 29th, 2009 7:43 pm

vreau sa vad cat mai am de platit la voi………,,,

July 24th, 2013 6:48 am

ing mereu a adus ceva nou pe piata bancara. serviciul de plati expres este foarte util

July 24th, 2013 6:49 am

da este un serviciu foarte bun de plati

giuseppe.falcone
March 17th, 2017 3:00 pm

oferta de împrumut între special grave și cinstit de la 2000 la 2500.000
unic de 2% pe o durată maximă de 15 ani. Pentru orice interesat
vă rugăm să contactați email:giuseppe.falcone.offerta@gmail.com pentru detalii
și este gratuit, vă mulțumesc că Dumnezeu vă va ghida pentru a ne

credito locali
August 1st, 2017 5:43 pm

CREDIT PENTRU TOATE REGIUNILE DIN ȘI ROMÂNIA ITALIA.

Ai nevoie de orice tip de credit? Dacă da, atunci contactati-ne azi pentru un împrumut rapid până la 90.000 euro la o rată a dobânzii de 3%, pentru o perioadă determinată.

Contact e-mail: offertafinanzaprestito@gmail.com
Contact call: 0039 091 813 3207
Contact Whatsapp: 0022 966 236 144

Multumesc si mult noroc la toate de tine.

*Nume
*Email
Website
Comentariu