Cum te poti imprumuta cash de pe cardul de credit fara dobanda

In articolul Cardul de credit Pro si Contra am descris avantajele si dezavantajele unui card de credit bancar. Insa ce nu am subliniat acolo este ca doar o singura banca din Romania ofera perioada de gratie pentru banii luati credit de pe cardul de credit prin ridicare de numerar de la bancomat, si anume Banca Transilvania, care ofera o perioada de gratie de pana la 55 de zile atat pentru creditul aparut in urma unei plati cu cardul cat si in urma unei ridicari de numerar de la bancomat. Restul bancilor ofera perioade de gratie de maxim 45 pana la 56 de zile insa doar pentru creditul rezultat in urma unei plati cu cardul, nu si in urma unei ridicari de numerar de la bancomat.

In cazul in care veti ridica numerar de la bancomat ca si credit de pe cardul de credit emis de una dintre celelalte banci din Romania, veti plati dobanda pentru acesti bani fara a beneficia de o perioada de gratie, iar dobanzile nu sunt deloc mici, situandu-se intre 17,5% la CEC (o exceptie pentru ca restul au de la 21% in sus) si 28% la Raiffeisen Bank si ABN Amro.

Cardul Mastercard Forte al Bancii Transilvania are o dobanda la credit de 25% (deci destul de mare), insa ofera acest avantaj major: daca aveti nevoie de un credit (in numerar) pe o perioada de pana la 55 de zile (in functie de data cand luati creditul) puteti pur si simplu sa scoateti banii de care aveti nevoie de la bancomat, singurul comision pe care il veti plati fiind comisionul de eliberare numerar de 0,5%. Perioada de gratie se intinde pana in data de 25 a lunii urmatoare datei ridicarii creditului numerar de la bancomat (deci daca ridicati numerar credit in data de 1 a lunii veti beneficia de perioada de 55 de zile perioada de gratie). Alte comisioane asociate acestui card sunt comisionul de emitere a cardului de 10 RON si cel de administrare a cardului de 10 RON/an (destul de mici comparativ cu alte carduri de credit). Suma maxima pe care o puteti lua credit este de 5000 de euro (nu mai mult de 3 ori venitul net lunar cert cu caracter permanent).

*Nume
*Email
Website
Comentariu