Creditul pentru actiuni la bursa

Creditul bancar pentru achizitionarea de actiuni la bursa nu este o noutate, Libra Bank avand acest serviciu de ceva vreme. Acest tip de credit este insa rar intalnit, printre putinele optiuni fiind Banca Transilvania si Libra Bank.

Exista diferente destul de mari intre creditele celor doua banci: in timp ce Banca Transilvania ofera acest credit doar pentru achizitionarea de actiuni la companiile cotate pe Bursa de Valori Bucuresti, Libra Bank permite si achizitionarea de actiuni la companiile listate pe Rasdaq. Banca Transilvania ofera credit si pentru participarea la oferte publice initiale sau majorari de capital, Libra Bank nu. Libra Bank ofera o linie de credit, iar Banca Transilvania un credit bancar. Ambele banci insa solicita clientului sa lucreze cu anumite firme de intermediere financiara: BT Securities in cazul Bancii Transilvania si Vanguard in cazul Libra Bank. O particularitate interesanta a creditului oferit de Banca Transilvania este ca nu permite achizitionarea de actiuni a Bancii Transilvania (s-ar ajunge la situatii ciudate in care cineva ar putea prelua o parte a bancii cu banii bancii).

La ambele credite garantia principala sunt chiar actiunile, care sunt insa calculate la valori diferite de cele de pe piata (mai mici). Deci in general este necesar un avans sau e nevoie de garantii suplimentare pentru a putea cumpara un anumit pachet de actiuni.

Dobanda Bancii Transilvania este de 11%, neexistand comision de rambursare in avans sau de analiza. Libra Bank solicita o dobanda de 15,5% un comision de 1,5% la acordare si un comision de administrare anuala de 0,15%. In fiecare an linia de credit Libra Bank poate fi prelungita insa pentru un comision de 2%.

Dobanda anuala efectiva (DAE) in cazul Bancii Transilvania pentru un credit pe 5 ani de 50.000 de RON este de aproximativ 11,6%, incluzand si asigurarea obligatorie (la BT Asigurari) in acest pret.

February 20th, 2007 6:12 am

Bancile sunt interesate sa ofere credite pentru orice himera daca prezinti bonitate si bunuri colaterale. De aceea iti si ofera optiunea sa-ti deschida o linie de credit ca firma. Este cvasicunoscut ca la bursa trebuie sa mergi numai cu banii care nu te afecteaza daca ii pierzi in totalitate. Deci numai cu banii care iti prisosesc. Oferta asta cu credite pentru speculatii bursiere imi pare mercantilismul impins la extrem. Probabil ca bancile au ajuns la vorba aia romaneasca: in fiecare zi se naste un prost ,totul e sa-l identifici ( sa-i dai credit sa piarda la bursa…).

February 20th, 2007 1:12 pm

Mie mi se pare doar o oportunitate de a lua niste bani care nu sunt ai tai si de a-i inmulti. Prea putini sunt cei care pierd pe bursa, iar sa ai un profit mai mare decat dobanda creditului nu e prea complicat - pur si simplu cumperi cele mai populare actiuni si astepti.

Vali
February 20th, 2007 5:33 pm

E ciudat creditul asta… garantezi cu actiunile luate,ok, dar ei cum presupun ca platesti rata? Mai stii cumva niste detalii despre asta? Ma intereseaza ideea

February 21st, 2007 3:27 am

Rata o platesti din venituri :) La fel cum faci la un apartament, masina, etc. Detalii pe site-ul bancii: http://www.bancatransilvania.ro/index/117.html Cel de la Libra Bank personal mi se pare cam scump si la dobanzi si la comisioane

Elina Johnson
November 19th, 2016 12:49 pm

Căutați un împrumut? Ai nevoie de un împrumut de afaceri, credit de nevoi personale, Creditul Imobiliar, sau ați fost refuzat un împrumut de către o bancă sau o instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Ai locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! firma de împrumut elina Johnson suntem limitate în a da credite pentru companii și persoane fizice, la o rată scăzută și la prețuri accesibile dobânzi de 2%. Vă rugăm să ne contactați prin e-mail astăzi prin elinajohnson22@gmail.com

Ne da împrumut, de la suma minimă de 5.000 la 500,000,000.00 pe următoarea valută: United State dolari, Europa și Great British Pounds (GBP).

DATE SOLICITANT:

  1) Numele complet:
  2) Țara:
  3) Adresa: a
  4) Stat:
  5) Sex:
  6) Stare civilă:
  7) Ocupatia:
  8) Numărul de telefon:
  9) Poziția actual locul de muncă:
  10) Venit lunar:
  11) Suma creditului necesar:
  12) Durata de împrumut:
  13) Scopul creditului:
  14) Religia:
  15) V-ați aplicat înainte;
  16) Data nașterii;
  Mulțumiri,
D-na Johnson Elina

*Nume
*Email
Website
Comentariu