Compara credite online

Site-ul financiar www.conso.ro ofera posibilitatea de a compara costul creditelor cu ajutorul dobanzii anuale efective (DAE), in functie de valoarea creditului si perioada de rambursare. Dobanda anuala efectiva este un indicator destul de realist pentru costul unui credit (desi nu include chiar toate comisioanele si costurile - de exemplu asigurarile nu sunt incluse) si reflecta costul total al creditului sub forma procentuala.

DAE se modifica in functie de suma si durata imprumutului pentru ca multe comisioane se platesc doar o singura data si sunt fixe, ceea ce face ca acelasi credit la aceiasi banca dar cu sume si durate diferite sa aiba DAE diferite. De aceea, pentru a putea utiliza DAE la compararea costului creditelor, aceasta trebuie calculata pentru conditii identice.

Site-ul financiar Conso.ro a dezvoltat o platforma de calcul, care face un calcul al DAE personalizat pentru suma si durata dorita de dumneavoastra.

DAE personalizata include urmatoarele costuri: dobanda, comisioanele percepute la acordare, comisioanele anuale si/sau cele lunare. Dupa cum ziceam mai sus exista si costuri neincluse cum ar fi primele de asigurare, datorita faptului ca bancile agreeaza mai multe societati de asigurare a caror tarife pot diferi, insa exista si informatii despre asigurari fiind precizat daca sunt asigurate gratuit de banca sau nu.

DAE personalizata este calculata atat pentru creditele la care este obligatorie prin lege determinarea DAE de catre banci, cum ar fi creditele auto, de nevoi personale, carduri de credit, creditele pentru studii, de vacanta sau medicale, dar si la produsele pentru care legea nu obliga bancile sa precizeze DAE cum sunt creditele imobiliare si ipotecare sau creditele de nevoi personale cu ipoteca.

*Nume
*Email
Website
Comentariu