Cele mai bune dobanzi

In conditiile in care Banca Nationala a Romaniei are o dobanda de interventie de 8,75% (desi se speculeaza ca va fi scazuta pana la 8,25% anul acesta) nici dobanzile la depozitele bancilor nu ar trebui sa fie departe de aceasta cifra. In continuare vom vedea ca exista banci care au dobanzi foarte apropiate de dobanda de interventie.

In lista celor mai bune dobanzi la depozite bancare gasim Finansbank cu o dobanda de 8,5%, urmata de RIB (Romanian International Bank) cu 8,25%, apoi urmeaza Banca Romaneasca, Romexterra, Carpatica si Libra Bank cu 8,1%. Prima banca mare din top este BCR cu 7,75%, urmata de Banca Transilvania, Alphabank, CEC si OTP cu 7,25%.

La certificate de depozit conduc Romexterra, Finansbank si Mindbank cu o dobanda de 8%, urmate la distanta de BCR cu 6,5% si Banca Transilvania si RIB cu 6,25%.

Dobanzi mai bune aduc obligatiunile, existand destul de multe obligatiuni listate la BVB cu dobanzi bune, cum ar fi: Hexol Lubricants (11,1%), Oradea II (11%), Banca Carpatica (10,15%) si o serie lunga de localitati care au emis obligatiuni cu 10% dobanda (Aiud, Bacau, Bistrita, Deva, Medgidia, Navodari, Sebes).

February 10th, 2007 9:48 pm
February 11th, 2007 1:12 am

Da, vineri dupa-amiaza au coborat dobanda la 8%. Se pare ca bancile nu se asteptau la o scadere asa de mare, dar eu zic ca e bine venita. 8,75% era mult prea mare. Probabil ca vom avea cat de repede o scadere a dobanzilor la credite si la depozite. Teoretic bursa ar trebui sa fie influentata pozitiv pentru ca scaderea dobanzilor bancare la depozite va descuraja depozitele, iar investitorii vor cauta plasamente alternative. Deasemenea companiile se vor putea imprumuta mai ieftin, deci vor putea avea profituri mai mari.

February 11th, 2007 6:15 pm

imi place blogul asta

*Nume
*Email
Website
Comentariu