CEC, profit de zece ori mai mare

Dupa ce cea mai recenta tentativa de a privatiza CEC a esuat, iata ca vin si informatii pozitive despre CEC care ma fac sa cred ca CEC-ul ar putea fi vandut in cativa ani la un pret mult mai bun.

Astfel, profitul brut al CEC pe anul 2006 este estimat la aproximativ 50 de milioane de lei noi, adica de aproximativ zece ori mai mare decat cel pe anul 2005. Noua directie mai moderna a bancii se pare ca incepe sa dea roade, CEC-ul fiind intr-un proces intens de informatizare si modernizare. Anul trecut au fost lansate primele carduri, iar in acest an se lucreaza la dezvoltarea unei aplicatii de e-banking si lansarea de carduri cu cip. Tot CEC a emis unul dintre cardurile de credit cu cea mai mica dobanda (daca nu chiar cea mai mica) de pe piata.

Conform presedintelui bancii Eugen Radulescu, anul acesta se va pune accentul pe pregatirea personalului (care din experientele mele este cam imbatranit si neobisnuit cu tehnologia moderna), imbunatatirea calitatii serviciilor prestate, modernizarea unitatilor, cresterea securitatii.

Continui sa sper ca poate macar o parte din CEC va fi candva listata la Bursa de Valori Bucuresti si ca guvernul va cauta solutii si in Romania data viitoare cand va dori privatizarea CEC.

January 14th, 2007 9:18 pm

Oare nu tot privatizare ar fi daca statul ar binevoi sa listeze actiunile CEC pe bursa la pretul la care ar fi fost dispus sa vanda grecilor?
Care sa fie motivul pentru care nu se trece la o astfel de listare sau ghici ciuperca ce-i ?!

January 14th, 2007 9:34 pm

Teoretic da, si eu sunt de aceiasi parere. Insa ei vor sa dea controlul cuiva care sa aiba experienta bancara. Daca ar veni multi actionari mici si sa nu aiba nimeni controlul ar putea fi probleme la luarea deciziilor.
Pe de alta parte daca ar lista pe bursa 40% sa zicem si sa dea restul de 60% unei banci straine tot nu ar fi foarte bine pentru banca straina pentru ca de obicei un investitor mare prefera sa nu aiba micii actionari pe cap si sa se justifice in fata lor. Valoarea CEC nefiind foarte mare (de 10 ori mai mica ca a BCR dupa ultimele oferte) un investitor ar prefera sa controleze cat mai mult. Totusi, din cate stiu eu, Fondul Proprietatea are o parte din CEC. Nu stiu daca a mai ramas acolo sau nu. Ar fi interesant sa vedem Fondul Proprietatea listat in acest an.

*Nume
*Email
Website
Comentariu