Castigati timp si bani apeland la firmele de brokeraj

Cand spunem firma de brokeraj nu trebuie sa va ganditi neaparat la bursa. Exista firme de brokeraj care fac alte tipuri de intermedieri financiare, de genul brokerilor de asigurari sau de credite bancare.

Aceste societati va ajuta sa castigati timp si sa luati decizii in cunostinta de cauza, intrucat ele intermediaza servicii financiare pentru mai multe companii sau banci, iar dumneavoastra nu mai sunteti nevoit sa mergeti la toate companiile de asigurari sau bancile de pe piata pentru a putea decide care este cea mai buna oferta pentru dumneavoastra. De exemplu, daca doriti sa va faceti un anumit tip de asigurare (CASCO, de viata, a imobilului, etc) este suficient sa contactati o astfel de companie iar ei va vor consilia explicandu-va diferentele dintre oferte si ajutandu-va sa alegeti cea mai potrivita pentru dumneavoastra. Practic obtineti consiliere financiara gratuita, intrucat aceste companii de brokeraj au acelasi tarife ca si societatile a caror servicii le revand, ei castigand bani din comisioanele acordate de companiile respective. La fel, in cazul in care doriti un credit, in loc sa pierdeti timpul mergand la toate bancile in cautarea celei mai bune oferte este suficient sa contactati un broker de credite bancare, iar aceasta va va indruma catre cea mai buna solutie.

Avantajele sunt reale, intrucat dupa cum stiti multe banci sunt destul de aglomerate, iar functionarii sunt de cele mai multe ori grabiti si nu va explica foarte amanuntit toate detaliile (de multe ori nici nu stiu toate detaliile). In schimb un broker este mult mai bine informat (pentru ca e meseria lui sa stie toate ofertele de pe piata) si este si motivat sa va dea toate explicatiile necesare pentru ca el incaseaza un comision la fiecare contract incheiat (spre deosebire de angajatul bancii care in general are un salariu fix). Ei stiu si sa compare dobanzile anuale efective ale bancilor (pentru ca nu intotdeauna o dobanda anuala de 7% este mai mica decat una de 9% - multe banci atrag prin dobanda anuala mica, dar aplica mai multe comisioane care de fapt fac ca dobanda anuala efectiva sa fie mult mai mare). Intrucat fiecare credit are particularitatile lui, in anumite cazuri nu veti putea obtine un raspuns pe loc, insa tot ce trebuie este sa specificati brokerului ce anume va intereseaza  (tipul creditului, moneda in care doriti sa il luati, valoarea lui, perioada, lista de banci cu care preferati sa lucrati) si veti primi un raspuns in general in aceeasi zi.

Tot brokerul de asigurari sau credite va va ajuta si la intocmirea dosarului si completarea formularelor, de multe ori nefiind nevoit sa mergeti la banca decat ca sa ridicati efectiv banii. In concluzie beneficiati de consultanta financiara gratuita, castigati timp si in general si bani (pentru ca veti putea alege mult mai usor oferta cu cel mai bun raport pret-calitate).

*Nume
*Email
Website
Comentariu