Calculeaza-ti rata la credit

Economice.ro isi doreste sa devina un site mai complex si mai util, de aceea din aceasta saptamana am inceput sa adaugam lucruri noi.

Pentru inceput, va oferim un calculator pentru ratele si comisioanele unui credit (in stanga la rubrica Categorii). Cu ajutorul acestuia puteti sa calculati rata lunara (inclusiv eventualele comisioane lunare) si comisioanele unui credit. Deasemenea, calculatorul afiseaza si costul total al creditului (comisioane + rate). Intrucat bancile sunt inventive si au mutat o parte (mai mica sau mai mare) din costul creditelor in diverse tipuri de comisioane (lunare, de acordare, de analiza, etc) speram ca acest instrument de calcul va va ajuta sa comparati mai eficient creditele diferitelor banci.

Vom dezvolta aceasta rubrica de calculatoare constant pentru a va pune la indemana instrumente de real folos.

November 17th, 2006 4:01 pm

Vezi că ai uitat (cel puţin) o variabilă: comision anual, plătibil la sold - la Reiffeisen, de exemplu.

November 17th, 2006 4:47 pm

Da, si sunt multe banci care au dobanzi diferite in primii ani … ar mai fi asigurarea la apartamente, etc. Sunt multe variabile care pot aparea, o sa mai adaug probabil in timp. Acum e facut sa prinda o mare parte din cazuri fara a complica prea mult problema … dar o sa-l mai dezvolt in curand

November 20th, 2006 1:47 pm

Comisionul anual e chiar uşor de acordat… Partea cu dobânzi variabile, hm… nu ştiu dacă se poate.

November 20th, 2006 1:59 pm

Ups, am vrut să spun că e uşor de rezolvat :D

November 20th, 2006 2:22 pm

Da … o sa adaug comision anual … dar mai este o dilema: unele banci au comision anual la sold si altele la valoarea intreaga a creditului :)

*Nume
*Email
Website
Comentariu