Bancile incep sa anunte noile credite

Desi BNR inca nu a publicat in Monitorul Oficial normele privind eliminarea restrictiilor legate de creditele bancare, deja Alpha Bank, Banca Transilvania si Volksbank au anuntat ca vor reduce avansul la credite si vor mari pentru solicitantii cu venituri mai mari procentul pe care il poate reprezenta rata lunara din veniturile acestora.

Desi normele BNR ar putea fi publicate in aceasta saptamana, se estimeaza ca cele trei banci trebuie sa mai astepte aproximativ o luna pana cand BNR le va aproba normele interne (chiar daca bancile isi fac propriile reguli, acestea trebuie aprobate de BNR).

Alpha Bank a anuntat si procentul maxim pe care il va solicita ca si avans pentru creditele ipotecare: 15%, in loc de minim 25% cat era pana acum. Este vorba despre procentul maxim intrucat in anumite conditii avansul ar putea fi chiar zero, de exemplu cand valoarea de piata a imobilului cumparat este mai mare decat valoarea creditului.

Reprezentantii Bancii Transilvania desi nu au anuntat o valoare exacta a procentului pe care il vor solicita ca si avans la creditele ipotecare au dat de inteles ca acesta va fi de 10-15%. Volksbank urmeaza sa stabileasca astazi care vor fi noile conditii de creditare.

*Nume
*Email
Website
Comentariu