Banca Transilvania nu va mai distribui actiuni gratuite

Presedintele consiliului de administratie al Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, a declarat ca banca va renunta incepand de anul viitor sa mai distribuie actiuni gratuite, intrucat preturile actuale din piata nu fac atractiva o astfel de operatiune. El nu a mentionat daca banca va acorda sau nu dividende pentru anul 2008, insa ceea ce este cert este ca Banca Transilvania are un profit bun pe primele 3 trimestre din 2008, mai ales ca a avut loc si vanzarea participatiei la Asiban. Directorul general al bancii, Robert Rekkers a anuntat insa ca pentru trimestrul IV va constitui un provizion substantial pentru a nu fi surprinsi de eventualele probleme care ar putea aparea in continuare pe fondul crizei mondiale. Acest lucru va afecta probabil semnificativ profitul pe trimestrul IV al bancii.

Actiunile bancii vor reveni la tranzactionare dupa mai bine de trei luni de pauza in data de 19 decembrie sau cel mai tarziu in data de 5 ianuarie. Tranzactionarea actiunilor TLV a fost suspendata in data de 2 septembrie pentru a putea fi derulata o operatiune de consolidare a valorii nominale, de la 0.1 RON la 1 RON/actiune prin transformarea a 10 actiuni vechi intr-o actiune noua. Intre timp insa indicele BET a pierdut inca 45% din valoarea din septembrie din aceasta cauza existand o asteptare negativa asupra valorii la care vor reintra la tranzactionare actiunile TLV (desi ultima cotatie pentru actiunile TLV la Bursa de la Sibiu pentru sfarsitul lunii martie este de aproximativ 0.64 RON dupa valoarea veche, echivalentul a 6.4 RON la valoarea noua, insa si pe bursa de la Sibiu actiunea a fost suspendata in aceasta perioada de la tranzactionare si intre timp au avut loc multe alte evenimente).

De asemenea banca a reusit sa atraga un imprumut de 100 de milioane de euro de la BERD, care este actionar principal al bancii. Banii vor fi folositi pentru creditarea IMM-urilor, domeniu in care banca detine o cota importanta de piata (aproximativ 18%). O alta veste buna pentru banca este ca inca reuseste sa atraga depozite mai mari decat sumele pe care le acorda sub forma de credite, fiind una dintre putinele banci care reusesc acest lucru.

March 17th, 2009 10:39 pm

o fi oare de la “prietenii” care incep sa ii cam viziteze (cj) ? :)) glumesc

sa speram ca aceasta actiune o sa fie de bun augur…

March 9th, 2010 4:07 pm

Fac parte din echipa ASERInvest,un proiect studentesc pe domeniul investitiilor.Am fost captivata de acest blog si imi doresc sa putem realiza un fel de parteneriat.Mentionez faptul ca am incercat si noi sa punem bazele unui blog de investitii pentru incepatori.Se poate sa primesc un alt mail in afara de cel din contact?Astept raspunsul dumneavoastra.Multumesc

September 26th, 2012 10:22 am

Probabil ca a deranjat pe cineva miscarea si li s-a impus sa renunte la aceasta practica…

October 12th, 2012 3:52 pm

Mai mult ca sigur ca a deranjat pe cineva. Trebuie sa mearga toti pe aceeasi linie asa ca nimeni nu poate sa devieze.

serbangabrieldumitru
November 24th, 2012 2:22 pm

de ce nu mai continuati cu situl! mi s-a parut extrem de bine structurat. de admirat! am si eu unul, dar nu atat de reusit precum situl tau!

February 4th, 2013 7:14 pm

Mare lucru, important este sa se mentina si sa atraga clientii.

February 11th, 2013 1:51 pm

Daca nu au stiut cum sa aibe grija de clienti.

February 14th, 2013 6:56 pm

Sa le fie invatatura de minte.

June 1st, 2013 3:21 pm

Cum sa nu,hai sa dam vina pe acel proiect studentesc.

July 22nd, 2013 7:15 am

Banca Transilvania este una dintre bancile puternice din Romania. Fiecare gratuitate atribuita candva acuma nu isi mai are rostul.Este deja un brand.

July 22nd, 2013 7:16 am

Cand o banca isi castiga clientela renunta la actiuni gratuite. Clientele bancii Transilvania este deja formata si este foarte bine inchegata.

September 4th, 2013 12:55 pm

interesant

February 26th, 2014 10:22 am

bine de stiut

credito locali
August 1st, 2017 5:37 pm

CREDIT PENTRU TOATE REGIUNILE DIN ȘI ROMÂNIA ITALIA.

Ai nevoie de orice tip de credit? Dacă da, atunci contactati-ne azi pentru un împrumut rapid până la 90.000 euro la o rată a dobânzii de 3%, pentru o perioadă determinată.

Contact e-mail: offertafinanzaprestito@gmail.com

Multumesc si mult noroc la toate de tine.

*Nume
*Email
Website
Comentariu