Asigurarea obligatorie a locuintei, poate din iulie

Desi anul trecut s-a spus ca incepand cu acest an asigurarile locuintelor vor fi obligatorii, oficiali ai Ministerului Administratei si Internelor au declarat ca doar in a doua jumatate a anului se va stabili daca asigurarea va fi obligatorie incepand cu a doua jumatate a anului 2007 sau doar incepand cu 2008.

Se asteapta ca primele anuale sa fie de 10 euro pentru locuintele cu o valoare sub 10.000 de euro si de 20 de euro pentru celelalte, insa suma asigurata nu va depasi 20.000 de euro (adica daca aveti o locuinta care valoreaza 50.000 de euro, veti primi despagubiri in cazul evenimentului asigurat de maxim 20.000 de euro daca aveti doar asigurare minima obligatorie). Acest tip de asigurare obligatorie va include doar anumite riscuri (cutremur, inundatii, alunecari de teren). Daca veti dori si asigurari suplimentare, de exemplu marirea sumei asigurate pentru a acoperi intreaga valoare a locuintei sau includerea si a riscurilor de incendii, explozii, coliziuni cu diverse obiecte, asigurare antifurt, atunci prima de asigurare va creste corespunzator.

Prima de asigurare pentru o asigurare mai complexa, care sa contina majoritatea riscurilor la care este expusa o locuinta este in medie de 0,2-0,25% din valoarea locuintei.

popa mariana
February 12th, 2007 9:17 pm

cei care au deja asigurari complexe pentru locuinta, de ce sunt obligati sa mai plateasca una??????
in fond, daca sufera deteriorari din orice cauza, nu statul va fi cel care va plati!

February 13th, 2007 2:50 am

Nu cred ca a zis nimeni ca cei care au asigurari complexe trebuie sa mai plateasca una. Cat timp asigurarea complexa cuprinde riscurile cerute de stat nu ar trebui sa mai fie ceruta alta asigurare.

*Nume
*Email
Website
Comentariu